«ПУЛСИРАЊЕ» ЗА ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ
22.04.2011

Поводом 22. априла, Дана планете Земље у зеленом простору насеља Ледена Стена општине Палилула, који се налази између основних школа „Бубањски хероји“ и Специјалне школе „Бубањ“, одржан је дечији крос под називом „Пулсирање 2011“. У трчању, на игралишту и простору очишћеног паркића, надметало се око 200 малишана и то предшколци из вртића „Бајка“, ученици нижих разреда основних школа које се налазе на територији општине Палилула и чланови Дечије академије спорта.

У категорији предшколаца прво место освојио је Немања Милојевић, друго Момчило Митровић, а треће Доротеј Дамјанац, сви из вртића „Бајка“. У категорији првих разреда, златну мадељу освојила је Емилија Бандука, сребрну Милош Војиновић а бронзану Душан Гигић, ученици основне школе „Бубањски хероји“. Немања Митић је био најуспешнији у категорији ученика других разреда, другопласирани и сребрну медаљу освојио је Вељко Станковић а трећепласирани је био Лазар Станковић, ученици основне школе „Бранко Миљковић“. У категорији трећих разреда први је био Лука Стефановић из школе „Бубањски хероји“ , другопласирани је Душан Стојановић из школе „Бранко Миљковић“ а треће пласирани Милан Живић из школе „Бибањски хероји“. Од ученика четвртих разреда први је стигао на циљ Марио Маћешић из основне школе „Краљ Петар Први“, други Андрија Петковић из школе „Бранко Мињковић“ а трећепласирани  је био Далибор Стаменковић из школе „Краљ Петар Први“.

Најуспешнијим малим такмичарима честитке је упутио, у име покровитеља Градске општине Палилула, Милан Ђурђевић, председник Скупштине општине, а медаље и захвалнице такмичарима је уручила Светлана Петровић, председница Удружења „Пулс“.

Крос такмичење је део пројекта Удружења „Пулс“ које је у оквиру кампање „САЧУВАЈМО ШУМИЦУ–ПЛУЋА ЛЕДЕНЕ СТЕНЕ“ окупило бројне организације цивилног друштва, медијску ЕКОПолис мрежу, волонтере и комунална предузећа града. Акција чишћења овог зеленог простора, који се налази између две школе и на ободу је спомен парка „Бубањ“ одвијала се неколико недеља током марта и априла месеца. „Након 20 година одржан је крос на овом месту које је до недавно било депонија. Наш план је да ова активност постане традиција окупљања младих. Очекујемо да након додатне акције чишћења паркића буду ослобођене још две стазе за рекреативне активности, једна кружна од 400 метра и једна трим стаза од 800 метара, како би на кросу могли да учествују и ученици старијих разреда основних школа. Надамо се да ћемо добити подршку града и надлежних институција да овај простор претворимо у парк-истиче Светлана Петровић. Дечији крос и обележавање Дана планете одржано је под покровитељством Градске општине Палилула у сарадњи и подршку конзорцијума организација цивилног друштва, медијске ЕКОполис мреже и Канцеларије за младе Палилуле.